Izrazito sočan i ukusan čokoladni kolač s jednim sastojkom kojeg sigurno ne očekujete u kolaču – tikvicama.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Biskvitna smjesa
2 jaja
300 g šećera
1 žlica arome vanilije
60 ml ulja
½ žličice soli
200 g tekućeg jogurta
50 g kakaa u prahu
260 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
300 g očišćenih tikvica
Čokoladna glazura
200 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
Priprema
Tikvice operite, ogulite i usitnite u blenderu.
Jaja izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije pa dodajte ulje, jogurt i sol.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.
Suhe sastojke dodajte u zdjelu s mokrim sastojcima pa sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte i pire od tikvica.
Biskvitnu smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (20×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Čokoladni kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C.
Ohlađeni kolač prelijte čokladnom glazurom. Za pripremu čokoladne glazure vrhnje za šlag zagrijte do vrenja, prelijte preko sitno nasjeckane čokolade pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Kolač prije posluživanja ohladite u hladnjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa