Jedan manje sladak desert, onako baš za siječanj kad svi pričamo i mislimo o dijetama, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
100 g mljevenog keksa (meni najviše paše speculas)
250 g pirea od bundeve
250 g svježeg sira
50 g meda
200 ml zaslađenog vrhnja za šlag
pola žličice cimeta
Priprema
Samljeti kekse (ja sam u ovom desertu koristila hrskave keks mrvice/listiće koje sam dobila od prijateljice).
Umutiti vrhnje za šlag.
U posebnoj posudi pomiješati sir, pire od bundeve, cimet i med. Zatim dodati 3 pune žlice šlaga.
Uzeti četiri čaše zapremnine 300 ml. Staviti na dno svake 1,5 žlicu keksa, pa punu žlicu kreme od bundeve pa šlaga. Posuti opet keksima, pa staviti još malo kreme i šlaga ako je ostalo te posuti s još keksa (možda ćete morati samljeti još koji keks, ili ga onako neuredno natrgati).
Dobro ohladiti i uživati.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr