Krema od bundeve u čaši

Podijeli

Jedan manje sladak desert, onako baš za siječanj kad svi pričamo i mislimo o dijetama, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

100 g mljevenog keksa (meni najviše paše speculas)
250 g pirea od bundeve
250 g svježeg sira
50 g meda
200 ml zaslađenog vrhnja za šlag
pola žličice cimeta

Priprema

Samljeti kekse (ja sam u ovom desertu koristila hrskave keks mrvice/listiće koje sam dobila od prijateljice).

Umutiti vrhnje za šlag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posebnoj posudi pomiješati sir, pire od bundeve, cimet i med. Zatim dodati 3 pune žlice šlaga.

Uzeti četiri čaše zapremnine 300 ml. Staviti na dno svake 1,5 žlicu keksa, pa punu žlicu kreme od bundeve pa šlaga. Posuti opet keksima, pa staviti još malo kreme i šlaga ako je ostalo te posuti s još keksa (možda ćete morati samljeti još koji keks, ili ga onako neuredno natrgati).

Dobro ohladiti i uživati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sadržaj članka

Pročitaj više

Povezani članci