Neodoljivi bakini kolači: Prhke kiflice od kiselog vrhnja nadjevene orasima

Podijeli

Roščići, odnosno prhke kiflice čije se tijesto priprema od masti i kiselog vrhnja te nadjeva orasima pravo su blago iz bakine riznice recepata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto za kiflice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 g kiselog vrhnja
200 g svinjske masti
500 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli

Nadjev od oraha

150 g mljevenih oraha
150 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml vrelog mlijeka
1 žlica ruma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema
Kiselo vrhnje i mast razradite pjenjačom pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Umijesite glatko tijesto, po potrebi dodajte još malo brašna.

Tijesto omotajte prozirnom folijom pa spremite u hladnjak na jedan sat.

Prije nego što razvaljate tijesto, pripremite nadjev. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom te prelijte vrelim mlijekom. Ukoliko je smjesa previše suha dodajte još samo malo mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashlađeno tijesto podijelite na 8 jednakih dijelova. Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u oblik kruga. Krugove razrežite na trokute (6-8 trokuta) te svaki napunite smjesom od oraha. Oblikujte kiflice i slažite ih na namaščen i pobrašnjen lim za pečenje.

Kiflice pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Kiflice tijekom pečenja ne smiju zagorjeti već trebale biti svijetle.

Kiflice malo ohladite, a zatim ih po želji uvaljajte u šećer u prahu.

Slatki savjet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto s orasima, kiflice možete puniti omiljenim džemom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Povezani članci