Recept iz bakine kuhinje: Mrvičasti kolač sa šljivama

Podijeli

Isprobajte jednostavan recept za ukusan i sočan kolač sa šljivama i hrskavim, mrvičastim posipom od cimeta i smeđeg šećera!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Mrvičasti posip
90 g smeđeg šećera
60 g glatkog brašna
prstohvat soli
1 žličica cimeta
60 g hladnog maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvitno tijesto
115 g maslaca dobne temperature
150 g šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
100 ml mlijeka
100 g kiselog vrhnja
naribana korica ½ limuna
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
500 g šljiva + 2 žlice smeđeg šećera

Priprema

U zdjelici pomiješajte smeđi šećer, brašno, cimet i prstohvat soli. Dodajte na kockice narezan hladni maslac i razmrvite ga prstima u suhim sastojcima. Mrvičastu smjesu spremite u hladnjak dok pripremite tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte jaja, limunovu koricu i prstohvat soli pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte mlijeko i kiselo vrhnje, brašno, prašak za pecivo i još jednom smjesu izmiksajte na najmanjoj brzini, tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Manji kalup za pečenje (20×25 cm) namastite i pobrašnite pa izlijte u njega pripremljenu smjesu. Šljive očistite od koštica i pomiješajte s dvije žlice smeđeg šećera pa rasporedite po tijestu. Šljive malo utisnite u tijesto. Po vrhu ravnomjerno rasporedite mrvičasti posip.

Kolač pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađen kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Povezani članci