Ukusna i bez pečenja: Pjenasta mousse torta od limuna

Podijeli

Ukusna ljetna torta bez pečenja s podlogom od keksa i odličnom mousse kremom! Isprobajte jednostavan recept Jannette Razum za Slatki svijet za laganu, pjenastu tortu od limuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Podloga od keksa
250 g mljevenog keksa
140 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera

Mousse krema od limuna
4 jaja
200 g bijelog kristal šećera
100 ml ReaLemon limunovog soka
1 pakiranje mljevene želatine
400 ml slatkog vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i smeđim šećerom. Pripremljene kekse lagano utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26 cm) i spremite u hladnjak.

Ako volite hrskavu podlogu, kekse možete po želji kratko zapeći (4 minute) na 180 °C. Ja sam se odlučila za varijantu bez pečenja. Ako podlogu pečete, svakako ju potpuno hladite prije nego što preko nje izlijete kremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želatinu namočite s 4 žlice hladne vode, promiješajte i ostavite sa strane da nabubri.

Za pripremu kreme jaja izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte limunov sok. Zdjelu premjestite nad lonac s vrelom vodom i kuhajte smjesu na pari cca 5 minuta uz stalno miješanje. U kuhanu, vruću kremu ubacite nabubrenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.

Ostavite kremu da se hladi na sobnoj temperaturu. Mlaku kremu špatulom lagano pomiješajte s tučenim s mekanom tučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu kremu izlijte preko ohlađene podloge. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan pažljivo uklonite obruč, ukrasite tortu po želji i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Pročitaj više

Povezani članci