Za zimske dane: Kuglof s bademima i šećernom glazurom

Podijeli

Kuglof s bademima ukusan je i prikladan desert za zimsko vrijeme, a može poslužiti i kao lijepi, slatki poklon! Recept donosi portal Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kuglof
4 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
120 g maslaca
naribana korica ½ naranče
50 ml mlijeka
50 ml tekućeg jogurta
100 g mljevenih badema
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo

Šećerna glazura
80 g šećera u prahu
malo Real Lemon limunovog soka

Priprema

Maslac otopite i ostavite sa strane da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte naribanu koricu naranče, otopljeni maslac, mlijeko i jogurt.

Na kraju umiješajte brašno, prašaka za pecivo i mljevene bademe. Umjesto badema možete naravno koristiti orahe ili lješnjake.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Kuglof pecite otprilike 45 minuta na 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni kuglof ostavite neka se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga pažljivo preokrenite na rešetku za hlađenje i ostavite neka se ohladi do kraja na sobnoj temperaturi.

Šećernu glazuru pripremite tako da šećer u prahu i limunov sok miješajte dok smjesa ne bude dovoljno rijetka da ju se može preliti preko kuglofa, ali opet dovoljno gusta da nije prozirna.

Glazuru prelijte preko potpuno ohlađenog kuglofa i ostavite ju da se malo stegne na sobnoj temperaturi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sadržaj članka

Pročitaj više

Povezani članci