Primorsko-goranski župan Komadina: ‘Menadžment Uljanika kriv je za stanje u 3. maju’

0
201
Foto: Fah

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u utorak je u Brodogradilištu 3. maj sudjelovao na sastanku sa Štrajkaškim odborom, na kojemu je zajedno s riječkim gradonačelnikom Vojkom Oberesnelom iskazao snažnu političku potporu radnicima 3. maja i njihovim zahtjevima.

trophy

Poduprli su zahtjeve radnika koji traže isplatu plaća, izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe, povrat pozajmice od više od 500 milijuna kuna koju je 3. maj dao Uljaniku, te postavljanje prinudne ili krizne uprave u 3. maju.

Na novinarsku tvrdnju da vrije u IDS-u te na pitanje vrije li zbog toga i u SDP-u, Komadina je odgovorio da “u IDS-u možda treba vriti, jer tamo postoje određene konekcije, u Puli”.

Menadžment Uljanika je kriv za stanje u 3. maju

“Tu treba biti jasan. Menadžment Uljanika je kriv za situaciju u cijeloj Uljanik grupi, a Uljanik, kao vlasnik i menadžment, je kriv za stanje u 3. maju”, poručio je Komadina.

Nastavio je da brodogradnji može pomoći samo onaj koji ima gospodarsku, financijsku i političku snagu, a to je Vlada, jer se radi o milijardama kuna.

Kada je riječ o milijunima kuna ili pomoći za udžbenike za djecu radnika 3. maja, to nikada neće biti sporno ni za županiju ni za jedinice lokalne samouprave, zaključio je Komadina.