20-godišnji vozač koji je izazvao nesreću i usmrtio dvije osobe u Ilici noć će provesti u policijskom pritvoru

0
557
Foto: fah

Nakon ispitivanja u policiji Marin Kamenički (20), krivac za prometnu nesreću na zagrebačkoj Ilici u kojoj su u četvrtak poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene, noć će provesti u policijskom pritvoru.

trophy

Nakon što je u pratnji policajaca, nešto prije 9 sati, izašao iz bolnice Sveti Duh gdje je smješten nakon nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen, Kamenički je odveden na ispitivanje u prometnoj policiji u Lučkom.

Njegovi odvjetnici nisu željeli govoriti o ispitivanju i njegovoj obrani od optužbi za izazivanje teške prometne nesreće zbog čega mu prijeti dugogodišnji zatvor.

Zatraži li tužiteljstvo za Kameničkog istražni zatvor o tome će u srijedu odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Kamenički, kojega su mediji opisivali kao bivšeg savjetnika jedne radio postaje te predsjednika udruge koja je promovirala savjesno ponašanje mladih u prometu tešku prometnu nesreću izazvao je jureći Ilicom u sportskom mercedesu AMG.

Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.

“U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak.