Časnik HV-a Slaviček zgrozio HRT-ove voditelje pozdravom ‘Za dom spremni’

41
11552
Foto: Snimka zaslona

U povodu parlamentarnih izbora u Studiju 4 gostovao je Mario Maks Slaviček, umirovljeni časnik HV-a, koji je najavio da se braniteljske organizacije i udruge pripremaju na prijevremene izbore izaći sa svojom listom na temelju pravaštva o čemu će više riječi biti kad počne i službena kampanja.

trophy

Voditelje u studiju na samom početku pozdravio je s tradicijskim pozdravom hrvatskih katoličkih vjernika “Hvaljen Isus i Marija, dobro jutro vama i gledateljstvu Hrvatske radiotelevizije”.

Mario Maks Slaviček voditelji hrt

Umirovljeni časnik HV-a mišljenja je da će najveće dvije stranke ponovno pokušati licitirati s braniteljima.

“SDP je sačuvaj me Bože, a HDZ nije ispunio poslanje zbog kojeg ga je hrvatski narod stvorio”, izjavio je Slaviček te naglasio da branitelje doživljavaju kao teret hrvatskog društva, a oni su temelj društva.

Po njemu je najveći problem nedostatak nacionalne svijesti, a tu mediji imaju veliku ulogu. Na to ga je voditeljica upitala što je s “lažnim braniteljima, onima koji koriste povlastice a ne zaslužuju”, na što je Slaviček uzvratio “Vi kad kažete lažni branitelji, recite mi jednoga?”. Voditeljica se krenula braniti protupitanjem: “Nećete valjda tvrditi da ne postoje?” Slaviček je istaknuo: “Postoje ljudi koji koriste sustav. Recimo ovaj gospodin Erceg, postavljam mu javno pitanje, recite mi zapovjednika, postrojbu, bojišnicu?”.

> Tko je Zoran Erceg kojega je Milijan Brkić prozvao da je bio snimatelj Ratka Mladića?

Za registar branitelja kaže da u njemu ima onih koji su bili i agresorski vojnici, koji su dobili mirovine još 1992. temeljem sporazuma nakon raspada Jugoslavije. “Imamo situaciju gdje Pupovac i Stanimirović sjede u Saboru umjesto da su sudbeno gonjeni. Kad govorimo o ulasku Srbije u EU, gospodin ministar Kovač nije upućen, 343 branitelja iz Vukovara je već osuđeno. Ne da će se procesuirati, već su već osuđeni!”

Smatra da u registru branitelja vlada nered te da treba prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom sve dok ne plate ratnu odštetu te se ispričaju za agresiju na Hrvatsku.

Mario Maks Slaviček za kraj pozdravio je, kako je sam rekao, “starim hrvatskim pozdravom – Bogu vjerni – za dom spremni”, na što se voditeljica odmah ispričala, te je rekla: “Sad ćemo mi imati problema”.

Snimku gostovanja pogledajte u videoprilogu na HRT-u u kojemu je cenzuriran kraj priloga. Cijeli prilog možete pogledati na HRTi od 19. srpnja 2016. odabirom programa HRT4 i u vremenu od 8,32 do 8,52 sati.

> Rasizam Rusa vs. ‘Za dom spremni’ – što kaže UEFA?

> Hrvoje Klasić: ‘Za dom spremni’ kao pozdrav je uveden tek utemeljenjem ustaške NDH