Hrvatska i Slovenija dogovorile spas radnih mjesta u Cimosu

0
74
Foto: Facebook

Postignut je dogovor Hrvatske i Slovenije o budućnosti Cimosa. O slovenskoj tvrtki, koja proizvodi dijelove za automobilsku industriju te zapošljava i 1200 radnika u Hrvatskoj, na hitnom sastanku u slovenskom Otočcu na Krki razgovarali su ministar za državnu imovinu Goran Marić i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, prenosi HRT.

trophy

Na temelju dogovora sutra će biti potpisana preambula ugovora.

Prethodno su Uprava Cimosa i Sindikat metalaca Hrvatske pozvali na žurni hrvatsko-slovenski dogovor o rješavanju Cimosova duga kako bi se spasila tvrtka i radna mjesta u obje države.

Cimos u sjevernoj Istri osigurava 1200 radnih mjesta, a njegova prodaja talijanskom investitoru zasad se ne može realizirati zbog duga hrvatskoj Državnoj agenciji za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Rok koji su Talijani dali za odgovor na svoju ponudu istječe sutra.

Ne želim upirati prstom ni u koga. To nema smisla. Svi znamo da je ovaj problem star više od 20 godina. Imali smo različite faze, dogovore. Svi moraju shvatiti da je najvažnije učiniti pravu stvar da zaposlenici zadrže radna mjesta, rekao je Gerd Rosendahl, predsjednik Uprave Cimosa.