Krešimir Miletić: ‘Kuščević, koji ni nakon 75 dana još nije počeo brojati potpise, samo je jedan od avatara Andreja Plenkovića iliti Agenta Smitha’

0
536
Foto: fah, narod.hr; fotomontaža: narod.hr

Lovro Kuščević, niti nakon 75 dana od dana predaje potpisa još nije niti počeo brojati potpise, a za brojanje i provjeru će mu trebati, kako kaže, nekoliko mjeseci. Kad bi ovo radio volonterski, još bi čovjek i razumio. Ali, ne radi on ovo volonterski, već je za to plaćen našim novcem, novcem poreznih obveznika.

trophy

Mogu li zamisliti nekog konobara (jer Lovro to u stvarnosti i jest – konobar hrvatskog naroda) da u svom vlastitom kafiću naručiš kavu s mlijekom, a ovaj ti se smije u lice, frčući brčiće i kaže kako će mu samo za upalit aparat trebati recimo mjesec dana i još par mjeseci da ti istu donese. Vjerojatno bi mu opalio šamarčinu.” – ističe Krešimir Miletić, diplomirani socijalni radnik, komentirajući činjenicu da Ministarstvo uprave ni nekoliko mjeseci nakon predaje potpisa referendumske inicijative Narod odlučuje nije započelo s prvim potrebnim korakom u smjeru raspisivanja referenduma – provjere vjerodostojnosti i broja prikupljenih potpisa.

> Prof. Sanja Bilač: Nepravedan politički sustav omogućuje najvećim strankama zajedničku pljačku Hrvatske

> (VIDEO) Dr. Kanački iz Narod odlučuje: ‘Vladina odluka zapravo je pokušaj izigravanja građanske inicijative- nije navedeno na koji će se način i u kojem roku prebrojavati potpisi’

Zahtjev za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava potpisalo je više od 400 000 građana, a predstavnici inicijative 13. lipnja su predali potpise Hrvatskom saboru. Početkom srpnja Sabor je donio odluku kojom obvezuje Vladu da provjeri vjerodostojnost i broj prikupljenih potpisa. Unatoč tome, Vlada na nekoliko sjednica nije uopće dotaknula to pitanje. Odluka o prebrojavanju potpisa i provjeri njihove vjerodostojnosti donesena je tek 3. kolovoza, na posljednjoj sjednici Vlade prije ljetne stanke. Odlukom se za koordinaciju tog posla zadužuje Ministarstvo uprave Lovre Kuščevića. Međutim, nije određen rok u kojemu se to treba obaviti niti je definirano kome će se povjeriti samo brojanje potpisa.

> GI Narod odlučuje traži svoje promatrače na brojanju potpisa

Komentar Krešimira Miletića u nastavku pročitajte u cijelosti:

‘Zamislite da u vlastitom kafiću naručite kavu, a konobar kaže kako će mu samo za upaliti aparat trebati mjesec dana’

Za predsjedničke izbore DIP je uspio u samo 48 sati izbrojati 600.000 potpisa koje su predali kandidati. 48 sati. U cjelokupni proces izbora, sukladno najvišim demokratskim standardima, bili su uključeni i promatrači.

Lovro Kuščević, niti nakon 75 dana od dana predaje potpisa još nije niti počeo brojati potpise, a za brojanje i provjeru će mu trebati, kako kaže, nekoliko mjeseci. Kad bi ovo radio volonterski, još bi čovjek i razumio. Ali, ne radi on ovo volonterski, već je za to plaćen našim novcem, novcem poreznih obveznika.

Mogu li zamisliti nekog konobara (jer Lovro to u stvarnosti i jest – konobar hrvatskog naroda) da u svom vlastitom kafiću naručiš kavu s mlijekom, a ovaj ti se smije u lice, frčući brčiće i kaže kako će mu samo za upalit aparat trebati recimo mjesec dana i još par mjeseci da ti istu donese. Vjerojatno bi mu opalio šamarčinu.

Takav bi u bilo kojem poslovnom sektoru bio pluskvamperfekt.

‘Kuščević “demokratsku kulturu” svjedoči srčanom borbom protiv referenduma’

No ovdje dolaziš do zanimljive spoznaje, upravo iz stava tog bahatog konobara koji ti se bezobrazno smije frčući brčiće, kako on niti ne misli da je taj kafić u kojem ga plaća hrvatski narod, vlasništvo hrvatskog naroda. Vidiš kako on služi nekome drugome i svojim stavom pokazuje kako je stvarni vlasnik netko drugi.

U Matrixu u kojem vanjski predatori drže i pljačkaju Hrvatsku, ovakav Lovro je savršeno tijelo u koje se, po potrebi zaštite same matrice, bez problema može, u bilo kojem trenutku kad je to potrebno radi zaštite interesa onih koji su instalirali Andreja Plenkovića i dizajnirali samu matricu – utjeloviti Agent Smith.

Lovro je tako tek jedan od brojnih avatara Andreja Plenkovića iliti Agenta Smitha. Član je stranke koja je po njegovim riječima izmislila demokraciju, a u stvarnosti je pod Plenkovićem uvela čisti totalitarizam. Strojevi vladaju. Svekoliki napredak poimanja i življenja te iste demokracije ta stranka svjedoči primjerice ‘izborima’ predsjednika bez protukandidata, koji nakon što ovakvim igrokazom bude ‘izabran’, na ‘najdemokratskiji’ način prijeti članovima izbacivanjem i ne-stavljanjem na liste ako oni ne slijede stope velikog vođe.

Možda i najbolji pokazatelj ‘demokratske kulture’ svjedoči srčanom borbom protiv referendumskih izjašnjavanja birača (inače najdemokratskijem obliku odlučivanja zvanom ‘festival demokracije’) i zajedno sa SDP-om nastojanjem da isti u praksi budu onemogućeni. Za takve poteze, hrvatska inačica Agenta Smitha, Andrej Plenković, biva okrunjen u ‘slobodnim’ medijima kao ‘vođa’.

Početak stvarnih promjena u Hrvatskoj je, baš kao i u samome filmu Matrix, konačno buđenje hrvatskog naroda iz ovakve matrice. Slučaj s Uljanikom (IDS) i Agrokorom (HDZ) neposredni su rezultat lošeg izbornog sustava koji u najviše zakonodavno tijelo lansira ljude koji ‘igraju’ za različite vanjske i unutarnje interesne skupine, koji kasnije po političkoj liniji imenuju direktore i uprave javnih tvrtki, omogućavajući pljačku i uništavanje Hrvatske. Zato je nužni preduvjet bilo kakvih pozitivnih promjena – promjena generatora ovakvog stanja – izbornog sustava.