Tko je Josip Brekalo – koji je odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak ‘tolerancije prema homoseksualcima’

0
546
Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac i igrač Wolfsburga Josip Brekalo jasno je izrazio svoj stav kad je poručio da nikad ne bi nosio vrpcu s duginim bojama kao simbol “tolerancije prema homoseksualcima”.

trophy

“Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da netko drugačije živi, dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer se protiv mom kršćanskom svjetonazoru”, poručio je.

Josip Brekalo odbio nositi vrpcu s duginim bojama kao znak ‘tolerancije prema homoseksualcima’: ‘Ne želim nositi taj simbol, ja sam kršćanin’

Nije dugo trebalo, a neki su portali već prenijeli anonimni komentar “homofobija nije cool”.

Brekalo je rođen 23. lipnja 1998. godine, a porijeklom je iz Bosanske Posavine. Sa 8 godina stigao je u Dinamo, a istaknuo se sjajnim motoričkim sposobnostima i brzinom, tako da je bio logičan put u jaču ligu.

2016. godine iz Dinama je prešao u Wolfsburg koji ga je tada platio 10 milijuna eura. Završio je na posudbi u Stuttgartu iz kojeg se vratio krajem prošle godine.

Kad je otišao u Wolfsburg rekao je za Jutarnji list: “Nema tu neke velike filozofije, postoji samo jedan put. Taj se zove dokazivanje. Na meni je da se dokažem i pokažem sve što znam, da svakim danom napredujem, razvijam se… Nikako ne bih želio biti prepotentan, ne bih želio da me se krivo shvati, ali siguran sam da za mene ima mjesta u momčadi Wolfsburga!”