Na koje sve načine iskoristiti dječji bazen i pritom zabaviti najmlađe?

0
127
Gettyimages

S dolaskom vrućih dana većina roditelja s malom djecom opskrbila se i dječjim bazenima. Budući da se ljeto se bliži kraju, a lijepo vrijeme pratit će nas još tijekom rujna ako je vjerovati prognozama, donosimo nekoliko ideja na koje načine iskoristiti dječje bazene, a pritom zabaviti najmlađe.

trophy

Pješčanik

Napunite bazen pijeskom i tako omogućite klincima njihov vlastiti pješčanik u dvorištu/ na balkonu. Pijeska će vjerojatno biti svugdje, no svi dobro znamo da su pješčanici jedno od najdražih mjesta za zabavu, a dječji osmijesi koje ćete dobiti zauzvrat zbilja su neprocjenjivi.

Gettyimages

Loptice

Napunite dječji bazen plastičnim lopticama koje doista nisu skupe, a djeca će se njima ludo zabaviti. Od raznoraznih igara s loptom do vježbanja motoričkih sposobnosti, paleta zabavnih igara je široka i šarolika.

Gettyimages

“Cvjetnjak”

U bazen stavite zemlju, a djecu opskrbite plastičnim “alatom”. Kopanje, sadnja cvijeća ili jednostavno pravljenje kolača od zemlje… nemojte sputavati njihovu kreativnost koja nerijetko iznenađuje i nas odrasle.

Gettyimages

Gnijezdo/jaslice

Ovu ideju možete iskoristiti i za božićne/uskršnje blagdane. Napravite djeci veliko gnijezdo/jaslice te tako upotrijebite i vlastitu kreativnost. Malo slame, koje veliko plastično jaje (mogu poslužiti i baloni) ili pak figurice iz jaslica, a vaši mališani zasigurno će uživati.