Najbolja bakina kuhinja: Slatke okruglice sa šljivama

Podijeli

Ukusne knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama! Zbog svoje zasitnosti, okruglice sa šljivama češće se poslužuju kao ručak nego li kao desert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept nam donosi Slatki svijet.


Sastojci

Tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kg pirea od krumpira
2 jaja
400-500 g oštrog brašna
50 g maslaca
prstohvat soli

Ostalo

15-20 šljiva
100 g maslaca
100 g krušnih mrvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Krumpir očistite i narežite na manje komade, skuhajte u blago posoljenoj vodi i napravite pire s dodatkom maslaca.
U ohlađeni pire dodajte jaja pa postupno dodajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi na dodir. Možda će vam trebati malo više ili malo manje brašna od navedenog, to će te vidjeti tijekom izrade.

Od tijesta oblikujte kugle, a u svaku utisnite po jednu očišćenu šljivu. Ako su vam šljive kisele, u svaku šljivu možete dodati malo šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knedle kuhajte u vreloj, blago posoljenoj vodi 15-tak minuta. Kada knedle isplivaju na površinu znači da su kuhane.
U tavici rastopite maslac pa dodajte krušne mrvice i pržite ih na laganoj vatri dok poprime zlatno žutu boju.

Ocijeđene knedle sa šljivama stavite u smjesu od maslaca i krušnih mrvica i kratko popržite da se smjesa prilijepi za knedle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više

Povezani članci