Ukusne i jednostavne: Bečke kocke s lješnjacima

Podijeli

Čudo od čokolade, Bečke kocke… vjerojatno ima još neki naziv za ovaj kolač, ali jedno mu je zajedničko – svi ga obožavaju! Osim što se brzo i jednostvano priprema, zaista je ukusan i sočan. A tko bi mogao odoljeti komadu dobrog, čokoladnog kolača? Recept donosi portal Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa prahu
50 g mljevenih lješnjaka
100 ml mlijeka
100 ml ulja

Čokoladna ganache krema
500 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade
100 g čokolade za kuhanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg, a žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom.

Smjesi od žutanjaka dodajte ulje i mlijeko, a zatim dodajte suhe sastojke – prosijano brašno i prosijani kakao, prašak za pecivo te mljevene lješnjake. Za bolju aromu, lješnjake je dobro prethodno kratko tostirati, bilo mljevene ili cijele. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (cca 27×36 cm). Biskvit pecite 15-20 minuta na 180°C. Čačkalicom provjerite je li pečen.

Za pripremu kreme, u lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolač najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim ga spremite u hladnjak na nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sadržaj članka

Pročitaj više

Povezani članci